Čínský internetový obchod přeprodává výrobky svých zahraničních partnerů, přičemž odmítá odpovědnost za kvalitu. Zákazníky nechává čekat až 365 dní, než přijde objednaná zásilka. Mezitím ignoruje evropská spotřebitelská práva a následně odmítá reklamace. Vítejte v Balando – recenze na tento nebezpečný „eshop“ jsou varovné, kontakty směřují do Šanghaje a Prahy.

Internetové nákupy vypadají pohodlně, ovšem zdání klame. Požadované produkty sice vybereme a zaplatíme doma, takže ušetříme čas a fyzickou námahu. Ale přitom musíme přemýšlet důkladněji, než kdybychom obcházeli tradiční kamenné krámky.

Například na adrese Balando.cz jsou inzerované hezké dvoudílné plavky za 399 Kč, vyjímá se tam i slušivá pánská košile za 359 Kč nebo roztomilá dětská panenka za 159 Kč. Avšak jakmile prolétneme obchodní podmínky a v nezávislých diskusních fórech prostudujeme uživatelské recenze, pochopíme rizika.

Šanghajské a pražské kontakty nestačí

Údajný provozovatel sídlí v Číně, na adrese: Shanghai TingYou Trade Co. Ltd, Caobao Rd 1243-315, postcode: 200235, Shanghai, CN, TIN (Taxpayer Identification Number): 913101163423297705. Odkazuje na svého „českého agenta”, respektive na následující kontakty: Ephemera Solitude Ecommerce s.r.o., Rybná 716/24, PSČ: 110 00, Praha 1 – Staré Město, : 09708588, e-mail: info@balando.cz či info@vallerion.cz, tel: 792 545 428, jednatel: Tomáš Sarai (narozen v roce 2002).

Balando funguje jako zprostředkovatel mezi tuzemským spotřebitelem a asijským dodavatelem, jehož identitu neznáme. Objednávky vyřizuje „okamžitě”, a proto zákazník „nemá právo na odstoupení od smlouvy”. Dodací lhůta trvá maximálně 365 dní, například pokud výrobní továrna nestíhá. Český návod v balíčku nenajdete. Provozovatel ani jeho český agent „nenese odpovědnost” za kvalitu. Případnou reklamaci pošlete dodavateli, který však nepodléhá evropským normám, takže možná neochrání vaše osobní údaje.

Balando – recenze na alibistický eshop

Hádejte, jak na čínském tržišti pochodili důvěřiví Češi. „Chtěla jsem dvoudílné plavky, přišly jednodílné. Zeptala jsem se, na jakou adresu mohu zboží vrátit, marně čekám na odpověď. Naletěla jsem, na Balando nic nekupujte,” vzkazuje Petra na Modio.cz. „Objednal jsem oblečení – 3 kusy, velikost XXL. Zaplatil jsem 1 500 Kč. Přišly mi 2 kusy, velikost M,” píše Jarda na ModrýKoník.cz. „Převodem na účet jsem zaplatila dětskou panenku, místo které mi však přišla výzva, abych znovu poslala peníze,” uvádí Tereza na VašeStížnosti.cz.

Záleží na vás, jestli taky nakoupíte na Balando. Recenze případně přidávejte níže, do našeho diskusního fóra.

Zdroj úvodní ilustrační fotografie: pexels.com

322 KOMENTÁŘE

  1. Také jsem naletěla, plavky za 1 200 Kč objednané začátkem srpna. Stále nedorazily a když jsem zadávala reklamaci, napsali mi do 30 ti dní, že mám nárok na vrácení peněz. Teď tam mají nově, že mají na dodání 365 dní. ČOI se od toho distancuje a to mě na tom štve ze všeho nejvíc. Jasně klamou spotřebitele a i když jsou jen zprostředkovatelé, mají se řídit právem v ČR. Smutné.

  2. Také jsem naletěla, zboží objednala a zaplatila 5. srpna Dnes je to 91 dnů, nic jsem doposud neobdržela. Odmítají mi vrátit platbu s tím, že jsem souhlasila s obchodními podmínkami a dobou dodání až 365 dnů. Přitom u nabízeného zboží mají psáno ihned k odeslání, doručení do 10 dnů, výjimečně do 40 dnů. Podvod na spotřebitele a stále jim to prochází!

  3. No mně sice balíček dorazil, ale batoh, který je z Ali za cca 400 Kč. Jako zprostředkovatelé si naúčtovali dalších 400 + pojištění balíčku, doprava „zdarma“. A vrchol drzosti, že do toho nepočítají clo. Takže za clo dalších 250 Kč. Suma sumárum, batoh cca za 1 000 Kč. No nekup to. Fakt super. A že s tím ČOI nechce nic dělat, to je taky úžasné! Nedoporučuji nikomu.

  4. Také jsem naletěla. Objednala jsem mikinu za 750 Kč, na obrázku vypadala krásně, ale ve skutečnosti jsem dostala strašný hadr, který nebudu nosit. Ještě jsem musela doplatit 220 Kč za clo, na reklamaci nereagují.

  5. Já koupila na Balando prstýnky pro dceru, zaplatila jsem 200 Kč převodem. Po 2 měsících jsem psala e-mail, kde je má objednávka, když tam píšou, ze odesílají každý pracovní den. To jsem ovšem netušila, ze jsem nakoupila z Číny. No a co mě dál čekalo? Všimla jsem si, že mám zaplatit celní poplatek 215 Kč. Tak píši na Balando, že při převzetí mám opět zaplatit. Odpověď byla, že tohle platí dodavatel a že to mám zaplatit a poslat jim potvrzení na email s tím, že mi to vrátí. Udělala jsem, co mi psali. Potom jim posílám potvrzení a oni mě odpálkovali s tím, ze jsem si měla pořádně pročíst obchodní podmínky. Takže mám prstýnky za 415 Kč od Číňanů. Bezva.

    • Vy máte aspoň něco. Mně napsali po pěti urgencích, aby mi vrátili peníze, že se mám zeptat na České poště, která někdy balík nedohlásí.

    • Dobrý den. Já si také objednala. V objednávce cca 5 věcí a k mému zdědění s poplatkem 215,- a k ještě většímu zděšení mi chodí objednávka po kusech a tak po mě po každé jedné věci chtějí 215,- . Nevím co s tím. Balíček jsem od pošty odmítla a řeším, zda vůbec můžu…

  6. No jednou a dost!

    Reklamace zamítají. Místo řešení posílají stále tytéž okopírované texty vyňaté z jakýchsi podmínek…

    Co mě nakonec ABSOLUTNĚ VYTOČILO, že zboží přišlo asi po půl roce a ještě jsem musela DOPLATIT CELNÍ POPLATEK 214,- za sluneční brýle a bižuterní náušnice! NEDOPORUČUJI A UŽ NIKDY NIC NEOBJEDNÁM!

  7. Dobrý den, mně přišel balík dnes, s doplatkem 220 Kč. Balando samozřejmě tvrdí, že je vše v pořádku, i když píše, že mají poštovné a vrácení zboží zdarma. Nic si od nich neobjednávejte!

  8. Nakoupil jsem na Balando kalhoty, mikinu s maskou, kšiltovku a mikinu s kapucí v hodnotě 2 000 Kč. Na zboží jsem čekal cca 3 měsíce a jakmile dorazilo, tak veliké zklamání. Kvalita zboží úplně marná. A ještě místo kalhot mi poslali 2x stejnou mikinu za nižší cenu + doplácel jsem clo 350 Kč. Takže cenový rozdíl mi už nikdo nevrátí a oblečení ideální tak na nošení k táboráku. Nic neobjednávat, jsou to zloději a jejich web klame!

  9. Lidi, prosím, nikdo nic neobjednávejte. Já přišel o 1 200 Kč. Je to hrůza, akorát budete naštvaní a zklamaní. Prosím, nepodporujte tyto zloděje, kteří na nás vydělávají obrovské peníze. Já blbec, že si nepřečetl recenze! Bylo tam zboží skladem, tudíž jsem si objednala předem, i když to zásadně nedělám. Už hlášeno na ČOI, dám to i do TV. Tohle přece není možné, takhle se nelegálně obohacovat, a ještě takhle veřejně a s klidem. Kdyby se někdo chtěl ke mně přidat, kontaktujte mě na e-mailu jirivotr@email.cz. Díky a ještě jednou prosím, opravdu nic neobjednávejte. Je mi líto všech, kteří naletěli jako já.

  10. No tak to jsem v p… Objednala jsem si zimní luxusní bundu a teď budu trnout hrůzou, jestli vůbec něco přijde a nebo přijdu o 1 800 Kč. No tak to je super. Taky jsem nevěděla, že nakupuji z Číny, když bylo napsáno, že objednávky vyřizují každý den. Pěkný podraz.

  11. Se všemi negativními komentáři naprosto souhlasím! Boty přišly malé, jejich velikost 40 odpovídá naší 37. Boty přišly po 3 měsících, a ještě jsem musela doplatit 240 Kč clo, reklamace se pořád vrací zpátky, asi to posílá automat… NEDOPORUČUJI!

  12. Objednala jsem 17.10.2021 dětský kostým Spiderman za 847 Kč, zaplatila předem a ve sledování zásilek stále visí odkaz „platba přijata“. V mailové komunikaci – viz výše – okopírované texty z jakýchsi podmínek. Na stránce recenzí (špatných) na sebe nechala kontakt sharka59@seznam.cz, sbírá neúspěšné zákazníky k hromadnému trestnímu oznámení. Přidejte se!

  13. Objednala jsem si také zboží za 1 100 Kč, a to 2.10., a doposud nic nepřišlo. Bohužel jsem si pozdě přečetla recenze na Balando – a ne zrovna pozitivní. Nechápu, jak jim tohle může procházet a nikdo s tím nic nedělá. Proto nikomu NEDOPORUČUJI na BALANDO nakupovat.

  14. Neobjednávat. Bohužel jsem taky naletěla, recenze jsem na stránkách nenašla, až teprve teď. Podvodníci. Nechápu, na co máme ČOI, proč ještě fungují stránky Balando? Komunikace s obchodem špatná, ceny předražené, telefonní kontakt žádný. Už nikdy.

  15. Boty přišly po 3 měsících od zaplacení. Vůbec neodpovídají tomu, co prodávají na stránkách. Mizerná kvalita, hned se rozpadnou.

    S obchodem se komunikuje velice špatně. Bohužel jsem přišla o peníze, ale vím, že už nikdy víc od nich nic nekoupím.

  16. Nechápu, proč někdo kompetentní tuhle firmu nezruší. Malí podvodníčci jsou trestáni, ale velcí nadále fungují. Co takhle spojit se a dát to do televize? Čím víc lidí se to dozví, tím menší bude zájem nakupovat.

  17. Tiez som naletel.Ohanaju sa obchodnymi podmienkami,ktore som nikdy od nich nedostal.Balandu budem robit tu „najlepsiu“reklamu…

  18. Čekám už více jak 2 měsíce a zboží nikde ,hnus zloději ráda se připojím s Vámi ohledně stížnosti nebo cokoliv jiného !!!!

  19. Tak jsem také objednala na Balando, až teď jsem si přečetla bohužel recenze a jsem na sebe pěkně naštvaná. Už mě nějací šmejdi obrali o 1600,- Kč posíláním SMS z čísel začínajících 9xxx, než se mě to podařilo zablokovat. Tak budu čekat jak dopadnu. Jsem stará a na podvodníky stále málo pozorná.

  20. Objednané plavky přišly se 3 měsíčním zpožděním a doplatkem za clo 216,- Kč. Velikost XL tak na 12 leté dítě. Nedoporučuji!!!

  21. Já naštěstí tratím „jen“ 410 Kč, ale jsou to fakt lumpové… bohužel jsem recenze přečetla, resp. našla pozdě

  22. I já naletěla na internetový obchod Balando, nejhorší zkušenost, zboží dodané pomalu za 3 měsíce,ještě jsem musela zaplatit 220kč CLO a zboží katastrofální kvality prakticky nepoužitelné !!To samé obchod Rivalenti, Bonky a Rivio nejspíš se jedná o stejné podvodníky. Obracím se na ČOI a pokouším se kontaktovat Černé Ovce, tohle se musí zastavit, protože nás poškozených je už moc!!

  23. Zapomněla jsem dodat, zboží nelze vrátit, nelze odstoupit od smlouvy, jste totálně v pasti. Odkazy na firmu pravděpodobně fiktivní. Jediné doporučení Nenakupovat tímto způsobem já už to vím taky ale pozdě !!

  24. Dnes jsem po 3 měsících obdržela balíček s plavkami. Vůbec nevím, jak si může eshop dovolit posílat balíčky napřímo zákazníkům. Nedala jsem k tomu žádný souhlas. Od smlouvy nešlo odstoupit, takže jsem doplatila clo 218 Kč. Dopředu platbu už nikdy. Balando a další podobné shopy doufám zlikvidují sami kupující

  25. 23.8. Jsem si objednal zboží a stále mi nedorazilo.
    Komunikace je nulová, 100% automat.
    Nedoporučuji objednávat. Peníze zřejmě už nikdy neuvidím.

  26. Tak ted si říkám jaká jsem kráva. Poslala jsem penize na bundu a nic se neděje. Recenze jsem bohužel našla až ted. Před vánoci to fakt naštve.

    • Bohužel jsem na tom podobně. Jednou za uherský rok se rozhodnu někam jít, objednala jsem si šaty a nic… po přečtení recenzí je mi jasné, že budu sedět doma
      Zmetci jsou to!!!

  27. Tak to já asi taky budu v pr….objednala jsem si před měsícem darky na Vánoce.Asi tak za 3000 a jak teď čtu,tak Ježíšek nedorazí.No necháme se překvapit.Nejhorší je, ze se člověk s nima vůbec nedomluvi.Už jsem jim psala 2x a nic

  28. taky sem naletěl.Obednano zboži za 1257 kč a nic nepřišlo.Obědnavka byla 29.9.2021.Sou to zmrdi a ted přišlo že si narokuji prodloužit dobu dodani o 40 pracovnich dnu.Zmrdi!!!!Nebrat

  29. Také jsem naletěla, zboží za 899 Kč. Dnes je to 160 dní a nemám ani zboží ani peníze a balando mi reklamaci smetlo ze stolu, že jim to nebylo uznáno. Šílené, neobjednávat.

  30. Jsou to šmejdi …. Píšou skladem, tak jsem si myslel super do týdne doma. Prd 3měsíce jim to trvalo!!
    Navíc cena dražší než kdybych si to objednal rovnou na Aliexpres a ještě jako bonus jsem si musel zaplatit Clo.
    Mikinu jsem si chtěl vrátit a bez šance!
    Nikdy víc!!!!!….a E-shop zavřít!!!!

  31. Myslíte, že pomůže Chargeback? V neděli jsem objednal, ale až dnes (3 dny) vyšel článek o Balandu a doporučení ČOI na Seznamu.

    Jako spotřebitel jsem samozřejmě klamán – jak v charakteru poskytovaných služeb, tak v nezákonném omezení mého práva na odstoupení od smlouvy. Obchodník výslovně a záměrně neinformuje o objednávce, a vzniká podezření na nekalou obchodní praktiku.

    Cítím se být klamán Obchodníkem a chci využít práva od takové smlouvy odstoupit.

  32. Také jsem bohužel naletěla. Komunikují sice rychle, ale na vše stejná odpověď – že jsem souhlasila s obchodními podmínkami atd. Upozornila jsem, že dle českých zákonů mám právo odstoupit od smlouvy. Odpověď tatáž.

    • Dobrý den . Je nás více. Též jsem objednala ,dekoraci, 3 ks skřítků, celková cena 814 Kč. Ještě beru cenu ,ale šok, když mi přišlo že semnou bude celní řízení a budu muset platit ještě clo . Nikde v jejich eshop není uvedeno ,že zboží jde z Číny. To kdybych věděla, tak to vezmu rovnou přes Aliexpres. Od nich se zásilky dočkáte a ještě komunikují a když chcete zboží vrátit i peníze. Tak není žádný problém.
      Ale tento eshop Balando.cz jsou opravdu překupníci a podvodníci. Budu doufat ,že se své zásilky dočkám. Jinak dávám oznámení na českou obchodní inspekci. Dnes jsem přičítala recenze a zkušenosti s tímto eshopem. A jsem v šoku co lidi nalítlo.

    • Paní Dano, využila jsem všech dostupných rád d test neustálé telefonáty, odstoupení od smlouvy na dodejku, přijala Dominika KAPUKA, Peníze ani zboží nepřišlo. Tomáš Šarai v obchodním rejstříku kontrola, Smluvní podmínky kontrola, seznam podvodných e-shopů negativní ,ale to v říjnu 2021.Emaily nabídky běží v podstatě kopírování Wichy, a jiných shopů na mail 6.12., přestože v Tv upozornění na podvod a nekalé praktiky.21.11.2021 BALANDO cz. Konečné zařazeno do rejstříku podvodných e-shopů. Chtěla jsem nahlásit tento shop Finanční a Celní policie
      Překvapení, objednávka přišla 7.1.2021 v pořádku. Mladík Šarai nad.2002 určitě byl pouze koník.Na adrese Rybná , PRAHA,více registrace klamavých e-shopů. Pokračujte ve vymáhání pohledávky.

  33. Dobrý den, moje zkušenost: objednávku jsem zaplatila 1. 6. 2021, dodnes jsem nic neobdržela. 2 x jsem upozornila na prodlení, napsali mi, že někdy se zásilka zdrží a ujistili mě, že dorazí. Po 4 měsících jsem napsala rozčilený e-mail, načež mi jen poslali odkaz na reklamační formulář…

    Nerada nakupuji přes neznámé společnosti, o této mě ale informovala kamarádka, která přes Balando koupila stejný produkt a dorazil jí do 3 týdnů bez problémů. 🙁

  34. Zdravím. Pokud zaplatíte kreditní kartou takovým darebákům, ihned kontaktujte svoji banku a reklamujte platbu. Banka vám určitě i díky takovýmto recenzím pomůže a stornuje platbu. Také to řeším a hned zítra se vypravím do své banky. Objednáno na Balando.cz místo na Zalando. Jaká skoro shoda názvu… pozdě… není.

  35. Tak jsem asi další, co naletěla. Objednala jsem si zimní kabát a do dneška nic. A podle vašich recenzi mi peníze zpátky asi jen tak nepošlou.

  36. Bohužel i já mám negativní zkušenost. Objednávala jsem jako dárek dětské capáčky, přišly za čtyři měsíce a stav zoufalý, lajdácké provedení, dírky v přední viditelné části, nepoužitelné. Bohužel jsem hned cestou vyhazovala obal, aby se mi lépe vešly do kabelky a tudíž jsem nemohla ani reklamovat.

  37. Dobrý den, také jsme koupila a zaplatila. Dostala jsem zprávu „platba přijata“, ale balíček nikde. Marně hledám telefonní kontakt. Jsem fakt naštvaná! Ráda bych aspoň dostala zpátky peníze, 1 500 Kč není malá částka.

    • Dobrý den, Lucie. Mám stejný problém. Odpověděli mi, že na dodání zboží mají 365 dnů a že jsou pouze zprostředkovatelé a za nic neručí. V žádném případě nejde udělat storno objednávky. Reklamaci zboží, které třeba příjde malé nemáme šanci provést. Peníze s radostí příjmou, ale za zboží neručí. Chtělo by to dotaz na obchodní inspekci. Já jsem na Balando tak naštvaná, že budu pátrat a jen tak se nevzdám. Iva

    • Tak telefonní kontakt a sídlo firmy jste měla hledat než jste objednala. 🙂 Kdyby lidé nebyli hloupí, tak by takové obchody vůbec neexistovaly.

    • Měl jsem objednávku. Banka mi sice ztrhla tu částku ale pořád ji neodeslala na tento pochybný obchod. A obchod mi psal,že jim nedorazila platba. Takže nevím jestli ty peníze mi zůstanou na účtě?

    • Jak jsem se v článku dočetla,nechávají lidi čekat i 365 dní,…tak to Vás lituji, to se tedy načekáte :-((

    • Taky čekám na balíček a zatím jen od pošty formulář k celnímu prohlášení a žádná.Divim se ,že ČOI se nemá k tomu ,aby tento echop zakázala.

    • To samé se mi stalo objednala jsem 14.1 2022 balíček sice jen za 157kc ale i tak . Neustálá komunikace typu že na doručení mají 10-40 dní pak zas 5-40 dní na poště online poslední záznam 23.2 zásilka opět v přepravě přešla přes celní kontrolu a nic. Nikde žádný kontakt na obchod. Je to obyčejná zlodějna a podvodníci, takový lidi by neměly vůbec žít

  38. Dobrý den asi jsem taky naletěla, objednala jsem si i zaplatila halenku a přišli mi nějake celní řízení, což jsem byla trochu v šoku. Něco jsem vyplnila a odes ani amaillala a uvidím co se z toho vyklube.Webové stránky nic moc ani e-mail.Vůbec jsem si nevšimla,že je to ze zahraničí, no moje chyba. Hezký den.

  39. To samé. Platba přijata 22.10., ale balíček nedošel. Koženkovou bundu a 1200 Kč už zřejmě nikdy neuvidím.

    • Tak já čekám 3 měsíce, objednáno 19.9.21 na první dotaz co je ze zasilkou, mi psali,že dodací lhůta je 30 až 45 dní ve výjimečných případech 60 dní . Když uplnynula doba 60 dní a já znovu psala, tak mi bylo odpovězeno „Dodací lhůta se může ve vyjímečných případech prodloužit až na 365 dní, avšak nikdy doposud nebyla delší než 3 měsíce v nejzazším případě.“ Zmetci

    • Pokud jste platila kartou, tak to nahlašte u své banky a ona Vám peníze vrátí.
      Sama pak bude u Balanda vymáhat.Mě se to takhle povedlo u České spořitelny, peníze jsem do dvou dnů obdržel zpět. Balando je ode mě následně začalo zase vymáhat 🙂

  40. Také jsem naletěl objednal jsem spodní hezké prádlo k našemu výročí přítelkyni. Dnes už to jsou dva měsíce co čekám a zásilka stále nikde! Hlavně že když zaplatíte tak to vám peníze strhnout z účtu rychlostí bleskuKdyž píšu na balando tam vám peníze nevrátí protože se vymlouvaji na to že jsou jen zprostředkovatelem ať si napíšu do Šanghaje. Kdo budete chtít něco objednávat na této stránce dobře si to rozmyslete!!!! Já už nikdy více!!! S Balandem jsem skončil

  41. Ano, bohužel, jsem také jedna, co se nechala nachytat. Objednala jsem si zimní delší bundu khaki a nízké pruhovane gumovky – v srpnu. Na začátku listopadu stále nic, tak jsem jim napsala, že chci vrátit peníze. Obratem přišla odpověď, že zboží je na cestě. Opravdu, v půlce listopadu přišlo. Ano, zimní bunda khaki, ale úplně jiná než v nabídce, látka šunt, ušitá, že i Twigi v ní bude mít velkou p.. zadní část a ano gumáky, které páchnou jak asfalt. . Tak jsem vyplnila reklamační protokoly a poslala fota a důvody, proč reklamuji s tím, že na vyřízeni mají 30 dní. Během pár dní mi přišla odpověď na reklamace, samozřejmě zamitnuté. U toho kecy, že se opravdu snažili, ale že jsou jen zprostředkovatelé a že tedy musím uplatnit další reklamaci přímo u prodejce (viz uvedená adresa výše v článku). Tak jsem milé smradlavky vzala a vyhodila a bundu budu nosit alespoň na zahrádku. Jsou to mizerní podvodníci, ale moje chyba, že jsem si je neprolustrovala před objednávkou, i když jindy to dělám.

  42. Stejný příběh-zaplaceno 1300 a nikde nic,jsem důchodkyně,to jsem si teda k vánocům nadělila…..stydím se za sebe,téměř nic neobjednávám-a už naobjednám

  43. já už čekám 3 měsíce na oblečení pro pětileté dítě předpokládám mi nepříjde nikdy a jestli tak už to dcera stejně neoblíkne takže jsem spíš podpořil další zloděje

  44. Tak jsem taky nalitla… zaplatila zboží,došlo potvrzeni o pkatbě a dal už bez odezvy. Škoda,že jsem si je neprověřila dříve. 13.12.2021

  45. je to naprosto hnusné zboží, velikosti je nezajímají, nic neobjednávejte!!!! Nevíte někdo, jestli běží nějaké trestní oznámení?? Přidala bych se. Hana

  46. Zaplatil jsem za zimni bundu 1500 zboží v nedohlednu tel: číslo není komunikuji jen po e-mailem a to takovým způsobem ze kdyby nenapsali udělali by lip jen člověka na*serou rozhodne NEDOPORUČUJI na tom to e-shopů něco nakupovat jsou to podvodníci a čoi vám taky nepomůže

    • Taky jsem obednala přes balando bundu a kabát 4.11.2021 a dohromady jsem platila 2300 a do dnes mi zboží nepřišlo to sami na rivalenti i rivio a nic mi nepřišlo do dnes čekám a nic US mi nejde ani odeslat e-mail nic

  47. Zdravím a přidávám se k oklamaným….zimní bunda objednaná před cca měsícem putuje bůhví kde, jestli teda vůbec existuje. Prý na cestě… Mezitím jsem si samozřejmě koupila jinou, jak jinak, když dorazila zima. V životě by mě nenapadlo, že takhle hloupe naletim. No nic, držte se všichni a neste info o těchto e-shopech dál a dal… Alespoň jsem poučena.

    Pokud bunda někdy vůbec dorazí, tak bych ji chtěla obratem vrátit, ale to asi taky nevyjde. Pokud někdo podává hromadné trestní oznámení, tak se ráda přidám.

  48. Tak se přidám i já. Zaplatila jsem(,,pouze“ 355kč) a chodí mi pravidelně po čtyřech dnech upomínka. Psala jsem na ni odpověď, kde deklaruji platbu a za 4 dny opět upomínka. Ach jo, tak jsem si taky naběhla.

  49. Datum vytvoření objednávky: 22.10.2021

    Náhradní náušníky na sluchátka v černé barvě (Černá) 1 129 Kč
    Po dvu měsících – nic

  50. Bohužel taky jsem naletěl, můžu si za to sam. Spíš to je varování pro ostatni!!!!! Dostupnost víc jak pět kusu tak si člověk myslí že mají skladem. Bohužel balík nedoše. Peníze odmítají vrátit.

  51. No, tak mám pocit, že jsem také naletela, na zboží jsem spěchala, tak jsem předem nelustrovala recenze, což běžné dělám. Hmm, za chyby se platí. Až dnes, když jsem projížděla maily, kde je telefon, abych tam zavolala, tak nikde nic.

  52. Dobrý den, také jsem naletěla, koupila 2 x dámskou bundu, to co dorazilo, bylo hrůza. Absolutně neodpovídalo ani trochu obrázku na Balandu. Nikdo nereagoval na emaily, kdy balíček dorazí. Po několika měsících balíček dorazil bez jakéhokoliv upozornění. Chtěla jsem odstoupit od smlouvy, poslala reklamaci, zamítnutá. Nemáte se na koho obrátit, kontakt je jen email. Skoro 3000Kč v koši. Ponaučení pro příště. Nikdy více.

  53. Také jsem objednala zaplatila a chodí mi SMS že platba ještě nebyla provedena,nevím proč ale ani odpověď na email žádné reakce

  54. Také jsem objednala pro rodinu k Vánocům a zboží nikde a peníze také ne. Na email nikdo neodpovídá, jsem důchodce a částka 1500kc pro mne není zanedbatelná.

  55. Přátele, objednávka 26.8. a do teď nic. Komunikace s nimi nikam nevede. Ani na zákonné odstoupení od smlouvy uzavřené přes internet nereagují. Předávám na ČOI. Prosím všechny o to samé.

  56. Zdravim. Také jsem naletěl těm podvodníkům! Jel je vůbec možné že můžou mít vůbec int.obchod? Proč tohle police neřeší?

  57. Taky jsem objednala, platba 22.10. a nic. Na vrácení peněz reagují, že nemám nárok, že dodací lhůta je až 365 dní. Svině podvonický!

  58. Bohužel jsem taky jedna z Vás povedených, ihned zaplaceno , ale zásilka nikde.Od zaplacení jsou to dnes již dva měsíce .

  59. Poslala jsem 957kč na dámskou zimní bundu bunda nikde jsem důchodkyně onemocněla jsem covidem bundu jsem potřebovala nikam jsem nemohla tak jsem objednala zbyly mi oči pro pláč to byl Ježíšek Zvolská

  60. Počátkem listopadu jsem objednal přítelkyni náramek jako vánoční dárek. Okamžitě po zaplacení převodem (eshop jiný způsob platby neumožňuje), mi přišel potvrzující mejl, že platba byla přijata. Zboží doteď ještě ovšem nedoručeno… Místo toho po mě po dvou týdnech chtěli souhlas při zastupování v celním řízení, od té doby se ovšem již nic neděje… Věc jsem předal na ČOI

  61. Čekám na bundu již 53 dnů.dnes mi na můj dotaz ohledně zboží a žádosti o navrácení platby dostalo reakce,že dodání se může uskutečnit do 365 dnů. PODVOD.nikdy neuvidíte ani zboží ani peníze.

  62. Také jsem zde nakoupila, platba předem, balíček došel po více, jak třech měsících, velikost mi neseděla,kontaktovala jsem zákaznickou podporu, kde mi zdělily, že v podstatě za nic neodpovídají a od smlouvy jsem odstoupit nemohla, na což mám v naší zemi právo, neboť
    nic takového neřeší, jen reklamaci a tu zamítli.
    Jsou to podvodníci, kam ten svět spěje, jen vydělávat peníze a za nic nenést odpovědnost.

  63. Objednala jsem bundu 11.11.2021 dnes je 3.1.2022 a stále mi chodí stejně e-maily, telefon je dočasně odpojen a komunikace žádná takže 1500,- i bunda v háji.‍♀️

  64. Hlavně že mají reklamu v televizi. Jsou to podvodníci. Zboží mám objednáno a zaplaceno od září.

  65. Též mám stejnou zkušenost. Podvodníci a překupnici. Taky se obávám, že mi objednané zboží nedorazí, když už vím co jsou zač. Nikde není uvedeno, že to jde z Činy a pak ještě platit clo. Jsem taky hodně naštvaná a koukám že nás je hodně. Asi by to chtělo hromadné trestní oznámení. Přece jim to nemůže procházet. A když jsem klikla na reklamaci a vrácení peněz. Odpoví, čekejte na zásilku. Žádný telefon.

  66. Objednala jsem si vánoční vykrajovátka,zaplatila . Bylo t 12.12.2021 a do dnes nic nepřišlo. Hlavně že tam psali ,že to přiveze čes.pošta do 19.12.2021.

  67. Taky jsem objednal 22.11.2021 a do dneška nic,ještě že jsem nezaplatil větší částku jako mnoho jiných lidí už vím,že zboží ani peníze neuvidím přišel jsem o 479 Kč a to jsem se ještě dočetl,že kdyby náhodou vám došlo zboží budete muset zaplatit poplatek za Clo s to prý není taky malá částka hyeny zasrany takhle okrádat lidi

  68. Dobrý den,
    přestante už oblbovat vašimi stálými odpovědmi stále se opakující stejné….
    já zboží objednal 18.11.2021 a dnes máme 7.1.2022 a zboží stále nedorazilo ani pošta nic neví….tudíž jste nedorželi smlouvu o nákupu a peníze máte na učtu.
    žádám tedy o správný pstup z Vaší strany a okamžité vrácení zaplacené částky zpět mně na muj učet.
    Jedná se o bjednávku pod č.133050
    Pokud nic neuděláte za co jste se v kupní smlouvě zaručili spojím se s dalšími klienty a podáme společnou žalobu pro podvod, zjistil jsem že takových klientů už je mnoho a stále se jen vymlouváte.
    čekám vstícný krok a vyřešení….tedy navrácení zaplacené částky.
    Plašil J.

  69. Taky sem zaplatila ještě loni v říjnu za boty,na které marně čekám.jedna se o zimní kotníkové boty,musela sem si koupit jiné,jak to tak sleduji tak těchto se již nedočkám.je mě z toho zlé,mělo by se s tímto shopem něco udělat.

  70. sú to kurvy !! Našťastie som kúpil len blbosť za pár EUR . prišla za 2 mesiace a za 2 dni bola nefunkčná Komunikuje tam nejaká Lucia. Poslal som ju do piče . Najlepšie urobíte ak to budete riešiť rovnako a zasypávať ich objednávkami . udivuje ma že nikto nevie zlikvidovať týchto špinavcov. Prepáčte výrazy ale nemám čas riešiť synonymá Pekný deň prajem

    meno aj email su chujoviny, informácie sú pravdivé

  71. sú to kurvy !! Našťastie som kúpil len blbosť za pár EUR . prišla za 2 mesiace a za 2 dni bola nefunkčná Komunikuje tam nejaká Lucia. Poslal som ju do piče . Najlepšie urobíte ak to budete riešiť rovnako a zasypávať ich objednávkami . udivuje ma že nikto nevie zlikvidovať týchto špinavcov. Prepáčte výrazy ale nemám čas riešiť synonymá Pekný deň prajem

    meno aj email su chujoviny, informácie sú pravdivé

    aj táto stránka tu funguje na piču

  72. Jsou to lháři,já na své zboží už čekám přes dva měsíce a pořád nic.Když jsem jim poslala peníze tak jejich odezva byla Hurá už jsem od vás dostal peníze.Pak mi poslali esemes kód,že má objednávka už je na celnici.Tak jsem se tím esemes kódem zkoušela přihlásit a nic.Tak že na firmu BALANDO POZOR!!!!!Denisa

  73. Také se bohužel musím přidat a čekám už přes měsíc. Na Emailu mají, že se na ně lze kdykoli obrátit, ale vždy přijde jedna a ta samá automatická odpověď, text stále stejný.
    NEDOPORUČUJI NAKUPY na Balando – krom toho, když už něco po měsících dorazí, tak to neodpovídá ani velikosti, ani kvalitě.
    Je to vyhození peněz z okna – BOHUŽEL 🙁

  74. Také jsem objednala boty za 2500 ,zaplatila a přišla mi SMS o doplnění údajů z celní zprávy a nic k tomu. Ach jo takové lidi zavřít. Že se nestydí téhle době ještě okrádat lidi..

  75. V říjnu 2021jsem si objednala a zaplatila zboží, po třech měsících marneho boje o to dostat balíček nebo peníze zpět, jsem vyplnila reklamační protokol na který mi vzápětí odepsali, že se má reklamace vyřizuje. No a hned další meil že se omlouvaji, ale že že zákona mají čas na odeslání zboží až 365dni. Balando už nikdy více

  76. Taky jsem objednala dceři kalhoty za 600 Kč.
    Platba byla přijata, ale už žádná zpětná vazba. A bylii divné, že nepřišel ani mail. Telefonní kontakt jsem hledala na internetu, taky našla, ale bohužel mu to hlásí, že číslo je dočasně mimo provoz. Jak čtu komentáře výše, zboží se už asi nedočkáme.

  77. Vidím, že nejsem jediný kdo naletěl. Objednal jsem boty za 850,- a už 45 dní čekám na dodání. Přes email komunikují jen jedinou zprávou, kterou posílají dokola při každém dotazu na stav objednávky.
    Peníze fuč a boty v nedohlednu. Kam se obrátit na nějakou obranu?

  78. 13 listopadu jsem si objednal zimni kabát za 1550 Kč.
    Zaplatil a do dnes nepřišlo nic. Už jsem je upozorňoval 3 krát. Naposled jsem jim napsal ať vrátí peníze. Napsali že jsem si měl přečíst obchodní podmínky.
    Nikdy víc si už od nich neobjednam.
    A ani nikomu nákup u Balanda nedoporučuji!!!
    Obloukem se jim vyhněte.

  79. Paní Dano, využila jsem všech dostupných rád d test neustálé telefonáty, odstoupení od smlouvy na dodejku, přijala Dominika KAPUKA, Peníze ani zboží nepřišlo. Tomáš Šarai v obchodním rejstříku kontrola, Smluvní podmínky kontrola, seznam podvodných e-shopů negativní ,ale to v říjnu 2021.Emaily nabídky běží v podstatě kopírování Wichy, a jiných shopů na mail 6.12., přestože v Tv upozornění na podvod a nekalé praktiky.21.11.2021 BALANDO cz. Konečné zařazeno do rejstříku podvodných e-shopů. Chtěla jsem nahlásit tento shop Finanční a Celní policie
    Překvapení, objednávka přišla 7.1.2021 v pořádku. Mladík Šarai nad.2002 určitě byl pouze koník.Na adrese Rybná , PRAHA,více registrace klamavých e-shopů. Pokračujte ve vymáhání pohledávky.

  80. Hurá platba dorazila to bylo to poslední co jsem se dozvěděl když jsem si u echopu balando obědnal dvě trička za zhruba 670 Kč.Fugují tak že musíte prvně zaplatit aby se objednávka aktivovala a potom až mají vaše prachy a mají na pivo tak už na vás kašlou na blbce.Trika jsou už objednané o loňského května a moje prachy už dávno propité.Co dodat to dokáže jen parazit,za komančů by už smrděl v kriminálu.

  81. Objednala jsem set kabelky, crossbody a peněženky přišlo to za 3 měsíce, ale absolutně neodpovídalo obrázku, reklamace neuznába s tím, že obchod je jen nákupní galerie a ne dodavatel. Zřejmě se obrátím na ČOI. Mám další životní zkušenost .

  82. jako další blbec objednal v listopadu, ale nic nepřišlo…Hold pokud nejsou tel.kontakty na webu, je to první známka, že nic nevyřešíte…

  83. Mám objednáno už od 19.11.2021 když jsem psala kde mám zaplacené zboží poslali toto:Vážený zákazníku,

    dodací doba je v rozmezí 10-40 pracovních dní. 95% zásilek dorazí zákazníkům do 14 pracovních dní od doby odeslání.Prodejce si vyhrazuje právo v ojedinělých případech u 0.3% zásilek (objednávek) jako je například akutní a neočekávaný problém s logistikou, svátek v Asii, ukončení provozu továrny která zboží vyráběla, či v případě změn zákonů prodloužit dodací lhůtu.

    takže stále čekám a jsem zvědavá kdy dorazí podle kódu co mi poslali čeká balík v Belgii na bpostu

  84. Tak koukám,že jsem nenáležela sama.
    Objednala a zaplatila jsem bundu kterou jsem od září neobdržela.
    Hlavně,že teď inzerují se slevou.
    Podvodníci

  85. Bohužel jsem se na reklamace podívala až nyní! Zaplatila jsem balíček v půlce listopadu a nic. Ale je divné, že pod číslem zásilky „cosi existuje“, jen je tam naposledy pohyb 4.12. Ale minimálně se obrátím na ČOI, protože oni spoléhají, že to člověk nebude dál řešit a jde o princip…

    • Zdravím, také mám stejný problém a chci Vám napsat, že to také udělám a obrátím se na ČOI.
      Měl by to udělat každý, protože takhle jim to bude stále procházet.

    • Na ČOI jsem volal, bylo mi řečeno, no jo o těch víme, to musíte soudní cestou. Fakt super přístup k zákazníkovi.
      Odpověď z Balando, zboží odešlo, ale bohužel nemáme číslo zásilky, to se někdy stává. Zloději a pakáž, nic víc.

    • Dobrý den,kontaktovala jste ČOI?mám stejnou zkušenost právě,také bych se obrátila to nějak řešit,jsou to podvodníci.

    • Čoi nic neudělá, už je nahlásilo víc lidí a fungují dál. Podle mně jediná možnost jak je zastavit je ta že se spojí pár lidí aby suma byla nad 10 00 a byl to už trestný čin a podá trestní oznámení. Jinak do 10 000 je to jen přestupek.

  86. Zlodějský eshop- na dotaz kde je po 2 měsících mé zboží ( naštěstí jen za 450.-) mě bylo řečeno, že může klidně přijít do 365 dní od objednání….
    NIC TADY NENAKUPUJTE !!!! ZASRANÝ ZLODĚJOVÉ TO JSOU ABY JIM HRÁLI TU NEJPOMALEJŠÍ AŽ ZDECHNOU KOKOTI

  87. Naprosto stejná situace. Objednáno, zaplaceno, dva měsíce nic nepřišlo a posílají pouze automatickou odpověď na mé dotazy. Zloději

  88. Já po 6 měsících čekání a 5x urgence a pohrození, že to dám ČOI přezkoumat /čekací doba prý 365 dní!/ a potom i PČR, přišla taková hrůza mikina, v níž bych nevyšla ani se smetím!! za 600,- Kč a ještě doplacení 270,-Kč clo! Vrátit nelze protože už stránka je zablokovaná nebo asi zrušili!!

  89. Taky US 2 měsíce čekám a pirát nic objednávala jsem balando rivelati rivio. A nejdou odeslat ani email nic vše vimazali peníze jsem poslala 2300 a do tet mi nic nepřišlo

  90. Už viem že na stránkach Rivio a balando nemám objednávať smutné pre zákazníkov najradšej by som zrušila obe objednávky

  91. Jsou to zloději,taky jsem naletěl,nevím proč,jsem přistoupil na to platit něco dopředu,když to většinou nedělám.useknout jim ruce, sviním

  92. 15.10.21 jsem objednala a zaplatila 2x bundu 1860 kč. Doposud nic nedošlo a taky si myslím, že už nic nedojde. A peníze jsou v čudu.

  93. Taky jsem zaplatil,na odkaz kdy dostanu zboží, stejné odpovědi.Prijali jsme platbu,za 40 dní dojde zboží.Čekam asi přijdu o 2.500kč.Hajzlové☹️☹️

  94. Jsem další v řadě. Objednala jsem již 9.12. zateplené leginy, zaplatila a nic…. Ať žijou šmejdi..

  95. Můžete mi někdo říct co jsou to za svině už 40 dní čekám na batůžek za 900 Kč dcerce a pořád nedorazil a stránky balando mi hlásí neexistuje!!!!!!!!

  96. Také jsem už naštvaná, protože jsem si objednávala 19.10.2021 u Balanda bundu a boty a stále čekám na své zaplacené zboží. Je to hrozný, že může vůbec takový obchod dále nabízet věci a klamat slušné lidi.

  97. Bohužel, informace o ,,spolehlivosti“ této firmy jsem objevila teprve včera.
    10.1. 2022 jsem objednala a zaplatila troje dívčí ( princeznovské ) šaty. Nemohla jsem se
    rozhodnout, jakou barvu vybrat, tak jsem si myslela, že jedny si nechám a zbylé dvoje
    vrátím ( hodná babička ). Přišel mi mail : Hurá, penízky dorazily. Za nějaký den přišel další,
    poslaný ( snad ) Českou poštou. Měla jsem vyplnit údaje dle tabulky, prý nutné k proclení
    zásilky. Takže jsem asi také naletěla, od té doby ticho po pěšině. Dnes jsem hledala mail
    z Č. pošty, ale záhadně zmizel.

  98. Ano zloději. Objednáno 23.11. 2021 zaplaceno. Zboží nikde, reklamační formulář nelze odeslat.
    Obrátím se na ČOI

  99. Pánské triko jsem objednala a zaplatila 16.11.2021. Do dnešního dne nepřišlo na mou otázku odpověděli, že triko je stále na cestě, že může dorazit do 365 dní, přitom mi psali, že do 40 dnů mi triko přijde. Už nikdy nebudu objednávat z Balada je to pofiderni společnost.

  100. Zboží objednané dne 18.1.2022, zaplacené – nedodané – Čekám…. Ale zřejmě se už nedočkáme.. Kurvy – Kurevské.. Nemám slov – za tenhle podvod všechny – Hodit lvům….

  101. Objednala jsem 6.11.2021 a 8.11.2021, poslala jsem peníze, ale do dnešního dne t.j. 28.1.2022 mi nic nepřišlo. Na moje dotazy stále odpovídají, že musím čekat atd. Dle sledování zásilek co mi poslali jsem zjistila, že zboží dorazilo 10.1.2022 v 15.02 hod. do Centra zpracování poštovních míst. Zatím stále čekám. Budu se taktéž obracet na ČOI. Pokud nás bude víc, snad s tím něco udělají. No prostě jsem naletěla. Vše jsem si vytiskla a dnes, když jsem najela na sledování zásilek, tak mi vyskočilo, ze čísla nejsou v evidenci. Tak nevím kde to skončilo. Jednoduše jsou to zloději a podvodníci.

  102. Dobrý den, úplně stejný případ, objednané hodinky 800 již v listopadu. Do dneška nic nepřišlo. Na emaily reagují stále stejno odpovědí. Nikdy nedoporučuji již objednávat z tohoto portálu.

  103. Dobrý den, sídlo firmy je na adrese Praha 1, Rybná 716/24. Jedná se pouze o formální adresu, na které firma nesídlí. Jsem jeden z podvedených, chci podat trestní oznámení na tento podvodný e-shop, aby se tím někdo zabýval, je třeba aby celková škoda převyšovala 5.000,-Kc. Napište mi na balandosmejdi@seznam.cz. Přece to tak nenecháme. Díky

  104. Jsem jeden z podvedených, chci podat trestní oznámení na tento podvodný e-shop, aby se tím někdo zabýval, je třeba aby celková škoda převyšovala 5.000,-Kc. Napište mi na balandosmejdi@seznam.cz. Přece to tak nenecháme.

  105. Nekupujte u nich nic, je to banda ulodějů. 3 měsíce uplynuly a nic nepřišlo. Asi nedostanu zboží ani peníze.

  106. na balicek cekam 3 mesic,balando komunikuje,nicmene penize nevrati,porad cituje dokola,ze neni eshop,ale zprostredkovatel…atd atd. NEKUPOVAT.

  107. Taky mi nic zatím nepřišlo a podle Vašich slov mi asi už ani nedojde. Řešili jste to někdy přes ČOI?

  108. Dobrý den.
    Také mám problém s doručením balíčku, měl to být Vánoční dárek a jak vidím možná bude k dalším Vánocům.

  109. Taky se přidávám k nespokojeným zákazníkům. Zaplacené, na internetu neustále reklamované drahé pastelky, balíček do dnešního dne nedorazil. Přišla mi v prosinci SMS, že zboží je na nějaké celnici a mám doplnit údaje. Byla to totální blbost. Souhlasím…zloději

  110. Podobně jako ostatní, 7.11. zaplaceny 3 ks zboží za více jak 1500,- , dodnes nic nedorazilo, jen samé výmluvy na délku dodací lhůty, zloději, nic víc.

  111. Taky jsem nakoupila za 2600,- 4 ks oblečení zaplaceno 6.12.2021 do dnes nic nemám. Chtěla jsem vrátit peníze a na to jen odpovídají ,že mají až 40 pracovních dní na dodání a ve vyjimečných případech se mohou i opozdit nepíší o kolik.

  112. Jsem naprosto zklamaná ,2 měsíce čekám na zboží a nic. Na e-maily odpovídají zřejmě automaty.
    Obrátím se na ČOI,protože tohle jim přece nemůže dál procházet .Neobjednávejte ,jsou to podvodníci !

    • Také jsem v listopadu objednala na Balado a zaplatila 1500Kč za dlouhý plyšový kabát, který měl být dárkem k Vánocům. Před Vánoci přišly informace od České pošty, že mám dodat údaje k proclení – což jsem hned udělala.
      Dnes 11.2. přišel zcela jiný produkt, krátký „kabátek“ (silné slovo, spíše nepodšitá rozmačkaná hadra pouštějící chlupy, všechny švy špatně ušité, nařasené, neopravitelné ). Ušité z plyše té nejhorší kvality, takový se u nás neprodává ani jako bytový textil. Naprosto nenositelné.
      Cena CZ na visačce začerněná. U nás by toto neprodali ani za dvě stovky.
      Pošlu na Českou inspekci.

  113. Bohužel i já jsem důvěřoval a předem zaplatil ženě kabát a legíny.Do dnešního dne jsem od nich žádné zboží neobdržel,peníze samozřejmě zaplacené,je to už 4 měsíc .Na email už jim poslat nic nejde ,přijde odpověď,že mail je nedoručitelný a telefonní číslo na rádoby jednatele společnosti Tomáše Saraie je neexistující.

  114. V srpnu jsme objednali pro mimino fusak stal 500 Kč a fusak nikde a ani peníze tak bude dobré jít na ČOI a nahlásit, škoda že nevíme kdy bydli tady zástupce
    který okrádá lidi přijeli by jsme si pro peníze osobně holt důvěra něco stoji

  115. Taky jsem „naletěla“..objednáno a zaplaceno začátkem listopadu a dodnes nic..Objednávka potvrzena i přijetí částky na účet a zboží nikde, na dotazy na zpáteční e mail projde odpověď..objednávka přijata

  116. Evidentně odpovídá nějaký robot, neustále dokola mi odpovídají, že může být logistický problém na straně dodavatele, nebo na straně české pošty a zásilkovny !! I když jim píšu, že zboží doposud není na území ČR !! já čekám už 2 měsíce (60 dnů) a blíží se ona výjimky, kdy máme čekat až 365 dnů ?? Směšné …. ale co s tím ? kdyby mi vrátili mé peníze, tak bych už dávno měla zboží odjinud !!

  117. Ano, zloději, v září 2021, jsem si objednala a zaplatila svetr. Dnes jsem je kontaktovala, původně na zaslaní měli 10-40 pracovních dní. Dnes mi napsali, že 365 dní, peníze mi prý nemohou vrátit, prý je poslali tam odkud bude svetr, když jsem po nich chtěla vědět, kam je poslali, už neodpověděli. Jsou to ŠMEJDI. Už kašlu na svetr i peníze, ale jen VAROVANÍ pro ostatní, zboží nepřijde, peníze už neuvidíte.

  118. Objednala jsem a zaplatila zboží již v říjnu. Dosud žádné zboží nepřišlo. Nejprve psali, že dodají zboží do 40dnů, když jsem se dotazovala znovu, sdělili, že jsou jen zprostředkovateli a zboží dodají do 365 dnů. Zcela podvodné jednání. Dokud každý, kdo „naletěl“, i kdyby šlo o pár korun, toto jednání nenahlásí na ČOI, budou se podvodně chovat i nadále.

  119. Objednala jsem v říjnu, na první můj mail reagovali, že balíček přijde za 40 dní, na další můj mail, že může přijít až za 365 dní. Dnes jsem se dočkala. Kupodivu po 5 měsících přišlo objednané zboží.

  120. Já jsem platila 5.12., psala jsem jim, jestli vůbec zásilka někdy dorazí, odpověděli klasicky, že na to mají 40 pracovních dní a co se nestalo: ZÁSILKA DNES DORAZILA! Psala jsem jim výhružný mail, že to budu řešit výše, ale takových mailů jim asi chodí denně stovky. Opravdu lituji ty, kterým nic nepřišlo a nechali v tom peníze.

  121. Koupil jsem pro manželku těhotenský polštář dne 7.12.2021. Dodnes nemám nic. Nejdříve psali dodací lhůta 40 pracovních dní, poté ať kontaktuji poštu a nakonec že dodací lhůta se může prodloužit až na 365 dní.

  122. Zdravim všechny, Škoda, ze jsem si recenze na tento obchod nečetla dříve než jsem zboží objednala..Po dvou měsících přišla zásilka, super, ale po otevření bylo velké zklamání. Kdybych mohla použít slova, která lítala z mých úst…asi všichni pochopí…Objednala jsem manželovi 3 trička velikost XL, zaplatila 1500 a očekávala tak hezké oblečení jako na obrázku. Jedno ze tří triček odpovídalo kvalitě, ale bohužel je to velikost M, takže je malé a ty zbývající, nekvalitní materiál a s obrázkem v nabídce se to absolutně neshoduje, takže jsem opravdu vytočená a hlavně přesvědčena, že to bylo poprvé a NAPOSLED, co jsem objednala cokoliv z BALANDA…. Všechny, co si budou chtit zde něco objednat budu varovat ať to nedělají… Diky za zkušenost. Hezký den všem. Marie

  123. Hrůza!!!! Než jsem si objednala zboží, měla jsem toto číst! 27.11.2021 jsem si objednala KOŽENÉ zimní boty ve slevě z 2.500,- Kč na 1000,- Kč. Po čekání mi přišla odpověď, že může přijít zboží do 40 prac. dní případně do 365 dní. Stejné jak čtu výše! Chtěla jsem odstoupit od smlouvy po 42 pracovních dnech, ale odpověď byla, že jsou jen zprostředkovatelé a odstoupit nelze. Záhy mi přišel žalostný igelitový pytlíček z Číny s KOŽENKOVÝMI botami, naprostý šmejd, ani se nedala jedna bota rozepnout. Reklamovala jsem a současně kontaktovala právní poradnu spotřebitelů a bylo mi doporučeno se také obrátit na ČOI. Tak učiním!!! Hrůza!

  124. Přidávám také stejnou zkušenost.
    Jsem vůl, že jsem si také nepřečetl spoustu negativních recenzí. Za blbost se platí.
    Objednané zboží přišlo více jak po 2 měsících a úplně jiné něž bylo uvedeno v e-shopu a to se nebavím ani o velikosti zboží. Navíc špinavé a poškozené.
    Prosím vyvarujte se koupi na tomto e-shopu BALANDO jsou to vypočítaví zloději.
    Budu také dávat podnět na ČOI.

  125. Podvod, stránky se na první pohled tváří seriózně ne jako většina čínských eshopů, ale jednání hrůza. Objednáno oblečení, zaplaceno a nic nedodáno. Odpovědi na dotazy kdy zboží dostaneme žádné. Tento eshop je vyloženě na trestní oznámení.

  126. Souhlasím se všemi podvedenými zákazníky.Jsem jedna z nich,Zboží objednáno a zaplaceno v říjnu, měl to být vánoční dar, zboží přišlo v únoru příštího roku. Samozřejmě reklamaci, týkající se zboží ohledně velikosti a opožděného dodání , neuznávají. Pracují celou dobu s našimi penězi- dobře promyšlený obchodní podvod.Takže jsme sponzorovali podvodníky.Přesto se obrátím na advokáta a na ČOI. Věřím, že když nás bude více bude takovým nekalým e-shopům odebrána licence.

  127. Objednaná mikina mi přišla po dvou měsících.
    Bohužel to co přišlo, bylo šílené. Místo bavlněné mikiny umělotina, podoba s obrázkem na e-shopu je jen v barvě.

  128. Taky čekám na balíček, který jsem zaplatil 19.1.Platba přijata a nic. Aspoň odepsali, že dodací lhůta může být 65dni a SMS z pošty po mně chce kód a na procleni, něco vyplnit a má poště vám s tím neporadí i když vám pošlou SMS. Bordel

  129. 14 dní před Vánocemi 2021 jsem objednala pánskou bundu, hned jsem ji zaplatila cena přes 1000Kč. Doteď jsem zboží neobdržela. Jejich reakce, prý mají v obchodních podmínkách dodací lhůtu 365 dní. Jsou to podvodníci!

  130. Objednala jsem si batoh,zaplatila převodem,odpověděli „Hurá,zboží už je na cestě“ a teď je klid po pěšině…ale přišel mi z České pošty e-mail,že mají k proclení balíček na mou adresu.
    Obrátím se na ČOI.
    Stejná věc se mi stala už s ty z Prahy YUUM,tak to jsou taky gauneři.Tričko za téměř 600,-Kč pro zetě k Vánocům,přišlo před pár dny a je to hrůza.Čínská pomsta!!!

  131. Taky jsem naletěla, 2 ks triček XXL, zaplaceno 2.12.2021, zboží dorazilo v půlce února, sice visačky XXL, ale jedno z nich je tak L a druhé S, nechutný silonový materiál, nehodí se ani jako hadr za 800,- Kč. Nikdy více!!!!!

  132. Vážený zákazníku,

    dodací doba je v rozmezí 10-40 pracovních dní. 95% zásilek dorazí zákazníkům do 14 pracovních dní od doby odeslání.Prodejce si vyhrazuje právo v ojedinělých případech u 0.3% zásilek (objednávek) jako je například akutní a neočekávaný problém s logistikou, svátek v Asii, ukončení provozu továrny která zboží vyráběla, či v případě změn zákonů prodloužit dodací lhůtu. // ALe na stránkách to nikde nemají…

  133. Zboží objednáno 28.11.2021 a zaplaceno. příjde e-mail s potvrzením platby a poděkováním. Čekáte přes 2 měsíce a pořád nic. Napsala jsem na obchod a přišel e-mail, že na dodání mají až 30 pracovních dní. Balíček dorazil. Zboží ve špatné kvalitě a neodpovídající obrázku. Podána reklamace na vrácení peněz. Příjde vám za několik dnů odpověď, že reklamace nebyla uznána a máte poslat zboží do Shanghaie. To si dělají srandu!!!!! Už nikdy více.

  134. Také jsem naletela! Zimní beranici jsem objednala 15.12.2021 jako jeden z vánočních dárků. Zaplať ihned, jinak zrušíme objednávku! Zaplatila jsem. Po mnoha urgencích, kdy jsem dostala odpověď, že mají 40 dnů a více na dodaní, následovalo překvapení – celní správa. Nechápala jsem, ale prošla jsem. Dnes 25.2.2022 konečně beranice byla doručena a už mě ani neudivilo, že z Číny. Balíček jsem rozbalila – žádný daňový doklad, žádný návod na ošetření a hlavně jiný typ, než jsem objednala. Okamžitě jsem psala prodejci – myje si ruce a odkazuje mě na dodavatele s tím, že je pouze prostředník….a mimochodem – nemáte někdo zájem o beranici – ráda Vám ji pošlu a rozhodně dřív než za 40 dnů!

  135. Objednala,zaplatila.po skoro mesici a pul prisel baliček,totalni hnus hadry leda tak na vytirani.reklamace samozrejme Zamitnuta!takze uz nikdy vic!

  136. Dobrý den , i já jsem si objednala z tohoto e-shopu , bohužel jsem si nevšimla, že zásilka , je z Číny , když jsem to zjistila , automaticky jsem počítala minimálně 2-3 i více měsíců. Byla jsem naštvaná na sebe , že nedávám pozor odkud to je. Poslala jsem peníze a čekala. Telefon mi nikdo nebral , pak jsem zjistila , že firma je snad v likvidaci a jak to chodí , spousta špatných recenzí. Se ztrátou jsem se smířila, jaké bylo překvapení , když jsem tento týden balíček obdržela, normálně jsem v šoku a protože jsem je hubovala , tak se tímto firmě omlouvám. Zboží jsem si objednala 12.1.2022 , přišlo minulý týden. Mirka

  137. Jsou to zloději.Pouze přeprodávají zboží z Číny za 3 násobek ceny.Nelze odstoupit od kupní smlouvy natož nějaká reklamace neexistuje.Ještě přijde k zákazníkovi před obdržení zboží čelní formulář k vyplnění.

  138. Dnes my došel balíček na který čekám od října 21 měl jsem to modré tuby na barák ty jsou o.k další jsem mel laser vločky na barák ten přišel bez koncovky jen tak zabalen ve folii po zapojení ejhle jen modré světlo takže jsem jim poslal nepekny email a předávám to na ČOI

  139. Katastrofa!!!! Nikdo prosím nekupujte. Jejich odpovědi jsou nesmyslené, pořád čekáte a čekáte. Koupila jsem drobnost pro dceru, ale mrzí mně, že jsem naletěla. Je nehorázné, že na jejich informační linku, se nelze dovolat – fungují jen emaily. A tam pracují lidé od nás. Jak smutné.

  140. Skvělá zpráva, zboží po 2,5 měsících dorazilo. Je to ovšem neskutečnej hadr. Mikina, která Vás díky velké kapuce ochrání před deštěm je zcela průhledná. Složení prý bavlna+polyester. Tak bavlna tam rozhodně nebude. Nakoupit na balando byl opravdu hodně špatný nápad. 🙁

  141. Zboží jsem objednala v listopadu a přišlo v únoru. Je fakt, že mi z pošty přišel mail, že zboží prochází celní kontrolou a musela jsem někdy v lednu vypisovat a odesílat na poštu (celní správu) vyplněné formuláře. Takže jsem to přes poštu vyřídila. Balando se k tomu vůbec nevyjadřovalo a nemělo zájem. No konec dobrý. Zboží aspoň mám…. 🙂

  142. Zboží jsem objednala v listopadu a přišlo v únoru. Je fakt, že mi z pošty přišel mail, že zboží prochází celní kontrolou a musela jsem někdy v lednu vypisovat a odesílat na poštu (celní správu) vyplněné formuláře. Takže jsem to přes poštu vyřídila. Balando se k tomu vůbec nevyjadřovalo a nemělo zájem. No konec dobrý. Zboží aspoň mám…. 🙂

  143. Zboží jsem objednala v listopadu a přišlo v únoru. Je fakt, že mi z pošty přišel mail, že zboží prochází celní kontrolou a musela jsem někdy v lednu vypisovat a odesílat na poštu (celní správu) vyplněné formuláře. Takže jsem to přes poštu vyřídila. Balando se k tomu vůbec nevyjadřovalo a nemělo zájem. No konec dobrý. Zboží aspoň mám…. 🙂

  144. Zdravím také jsem objednala na Balando, objednávka zaplacena 9.12.2021, došel email 10-14 dní. Pak sem našla recenze a málem trefil šlak tak sem psala 18.12 jak to je kdy to přijde atd. Napsaly mě že na to mají 40 dní, tak sem jim napsala takový email,,něco jako ve smyslu že jsou podvodníci, a že tahají z lidi peníze atd … Tak sem pak čekala dál …. No v lednu 2022 už se mi emaily začaly vracet zpátky že nebyly doručeny 😀 tak sem si říkala ,,aha tak jako dobrý,smířila sem se stim že nedostanu ani peníze ani objednávku…. Nicméně teď v únoru 2022 sem našla ve schránce svoji objednávku sem se nestačila divit. Ale už nikdy více nic objednávat na Balando.

  145. Také jsem objednala, zaplatila, psala maily. Podle toho co tu čtu už vím, jak to dopadne. Ach jo.

  146. Také jsem naletěla. Zaplatila 2 dílné plavky a pak na mě zkoušeli, že probíhá celní řízení a chtěli další údaje. Mohu li radit od Balanda ruce pryč- peníze pryč.

  147. Take marne cekam na zaplacene zbozi,to uz dnes neni eshop , ktery neni prekupnik a neobjednavaji veci z ali? Tel.kontakt na strankach zadny,takze komunikace jen pres mail. Prisla mi sms ze balicek je zadrzen na celnici a chteji o nem vyplnit udaje, nikdy sem se s tim nesetkala a tak nevim co a jak prodejce mi napsal ze tuhle situaci neovlivni a nekdy se tak stane a ze naklady jsou necekane na me !!! Takze jestli budu asi chtit zasilku videt tak vse budu muset nejak vyplnit a zaplatit navic, vazne super. A to jetse nevim co mi pride za kvalitu protoze jak bych postupovala u takovych podvodniku u vraceni vazne netusim…

  148. Teke jsem objednala boty uš 12. 3 a pořád nic ani neodpovídají na mejli nervy mám v kiblu a nevím kam se obrátit jen peníze schrabli a znozi nikde☹️☹️

  149. Přesně tak,stále čekám na zboží.penize mi nevrátí,prý je to v obchodních podmínkách,čekací lhůta až 365 dní už není kdy více,je to podvod.

  150. také objednáno a 2 měsíc už čekám na vestu za 1000kč,ale přišlo my oznámení,že mám doplnit údaje, protože zboží bude ještě proclenoí(takže ještě doplatek),ale kód,který poslaly je nefunkční,vestu už neuvidímNEOBJEDNÁVAT

  151. Jsou to hrozní zloději….objednala jsem drobnost pro dceru, ale i tak mně to mrzi, že jsou i dnes takové hyeny, co okrádají lidi!!!!! Nahlásila jsem na ČOI…..nemělo by se to nechat být. Měl by to udělat každý, ať se na tom Ti darebáci neobohacují věčně. Fakt HNUS!

  152. Samozřejmě, jsem objednala, zaplatila a až potom se podívala na recenze Je zde návod jak co dělat dál a jak z nich dostat peníze? E shop, vypadal celkem věrohodně,ach jo..

  153. Taky jsem si objednal koženou bundu zimní v prosinci, loňského roku..21.3.2022 jsem jim v noci a už naštvaného napsal…že pokud se neprodleně nepostaraji o mou zásilku nebo mi okamžitě nevrátí peníze, tak že to budu příští týden řešit s něma přes jiný orgán..dnes 23.3.2022 a hle pošta mi oznámila že mi vezou zásilku bunda dorazila do dvou dnů,po mém emailu.. zajímavé že???? akorát problém s velikostí je mi malá.podle nich 2XL,je pro suché kostnaté pány..jsem štíhlý sportovní postavy a je mi malá,nezapnu přes pás,rukávy těsně jak mikina,no hrůza.. Reklamací už řešit nebudu,to bych už nedal..tak ji asi prodám.Balando už kurva nikdy!!!!!

  154. tak bohužel, taky jsem do toho podvodu vlezla , již začátkem února, zboží sice dnes dorazilo, ale jsem již 3 hod. v šoku a nevím jestli brečet nebo se mé blbosti smát. Recenzi jsem bohužel přečtla až když jsem zboží objednala. objednáno: Velmi teplá pánská zimní bunda vel. XL – dorazila tenká šusťáková bunda s tenkou vložkou bez rukávů, velikost tak na 8 letého chlapce!
    Za 900 kč!! a to ani nechtějte vědět, jak je to ušité!!!

  155. ČOI nic nevyřeší. Bohužel. Napálil jsem se s jiným obchodníkem, dal podnět na ČOI a napsali, že s tím nemůžou nic dělat.
    Tohle byla jejich odpověď:

    Vážený pane ++++++,

    k Vašemu podání ze dne 1.11.2021 ve věci Objednávka 7020212536 si Vám dovolujeme zaslat následující vyjádření.

    V obecné rovině platí, že prodávající by měl zboží, které je předmětem kupní smlouvy, dodat ve lhůtě dohodnuté s kupujícím. Pokud tato lhůta uplynula, případně nebyla dohodnuta vůbec, a do současné doby nedošlo ze strany prodávajícího ke splnění závazku zboží dodat, lze doporučit vyzvat prodávajícího k nápravě a určit k tomuto účelu přiměřenou lhůtu (např. 14 dnů). Zároveň je vhodné prodávajícího upozornit na to, že pokud nedojde k nápravě ani ve Vámi stanovené dodatečné lhůtě, uplatňujete právo na odstoupení od smlouvy. Tento krok je vhodné učinit prokazatelným způsobem, např. doporučeným dopisem s dodejkou. Ve výzvě také nezapomeňte uvést údaje o prodávajícím, kupujícím a údaje o tom, o jakou smlouvu se jedná (např. datum a číslo objednávky a předmět koupě). Nesplní-li prodávající vůči Vám své závazky ani v dodatečné přiměřené lhůtě, pak na základě odstoupení od smlouvy dojde k jejímu zániku a prodávajícímu vznikne povinnost vrátit Vám bezdůvodné obohacení v podobě Vámi uhrazené kupní ceny.

    Je však třeba uvést, že Česká obchodní inspekce v případě nevrácení peněžních prostředků není v rámci své kontrolní činnosti oprávněna zasahovat (např. uložit prodávajícímu pokutu), neboť nároky kupujícího jsou čistě soukromoprávní povahy. Česká obchodní inspekce je sice též subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů (ADR), ale mimosoudní řešení spotřebitelských sporů (ADR) je institut založený na hledání oboustranně přijatelné dohody stran sporu. Česká obchodní inspekce na rozdíl od soudů nemá pravomoc sama o předmětu sporu závazně rozhodnout nebo strany sporu k dohodě donucovat. Pro bližší informace o mimosoudním řešení spotřebitelských sporů (ADR) nebo podání návrhu navštivte prosím internetové stránky http://www.adr.coi.cz. Z povahy právně nezávazné konciliace, na níž je ADR založeno, vyplývá, že mimosoudní řešení spotřebitelských sporů může být efektivním nástrojem pouze v těch případech, kdy mají na řešení touto cestou zájem obě strany sporu. Na základě dostupných podkladů bohužel nemáme za to, že by mimosoudní řešení sporu v daném případě bylo efektivní.

    Lze shrnout, že vzhledem k občanskoprávní povaze předmětných nároků o nich Česká obchodní inspekce nemůže vydat závazné rozhodnutí. O občanskoprávních nárocích může závazným způsobem rozhodnout pouze soud. Česká obchodní inspekce dlouhodobě spotřebitelům doporučuje, aby si před nákupem v internetovém obchodě důkladně ověřili jeho důvěryhodnost. Prevence a obezřetnost na straně spotřebitele je zásadní a nenahraditelná, a to nejen při nákupech na internetu. Před uskutečněním nákupu je tedy vždy na místě ověřit si důvěryhodnost potenciálního smluvního partnera. Základní doporučení pro nákupy prostřednictvím internetu naleznete v příloze této zprávy. Pokud se domníváte, že došlo ke spáchání trestného činu podvodu, doporučujeme Vám se obrátiti na orgány činné v trestním řízení.

    Toto vyjádření bylo zpracováno v rámci bezplatné poradenské a informační služby České obchodní inspekce. Bližší informace o poradenské a informační službě naleznete v přiloženém souboru. Informace o právech spotřebitelů nabízíme také ve spotřebitelském průvodci.

    Na tuto zprávu prosím neodpovídejte. Pro případné doplňující dotazy prosím využijte elektronický formulář E-podatelny s uvedením spisové značky, která je uvedena v předmětu této zprávy.

    S pozdravem

    **************

  156. Je tady někdo,kdo zaplatil a zboží přišlo? Nebo jsou to opravdu všechno podvody? Také mám objednáno a zaplaceno,tak nevím.

  157. Tak jsem také naletěla…. Bohužel recenze zjišťuji až nyní, kdy je chování eshopu podezřelé. Poslední info od nich, je že přijali platbu, ale dal nic. Na emaily s dotazem, kdy mi zboží doručí, nereagují . Hrůza, že takovéto eshopy mohou v pohodě fungovat dál….

  158. 7.1.2022 jsem přes Balando objednala oblečení v hodnotě 3500Kč. Během 3 měsíců mi ve 3 balíčkách přišlo 5 položek ze 7mi. Po 3 měsících jsem se začala domáhat dodání dalších 2 položek, nebo vrácení peněz. S odkazem na obchodní podmínky, kde je termín dodání až 365 dnů, jsem nehledě na standardní praxi odstoupení od smlouvy, nahraná. Nezbývá mi, než čekat, v kalendáři mám v lednu 2023 upozornění na dořešení této situace. Hodnota nedodaných 2 položek není tak vysoká, abych tomu věnovala mimořádnou pozornost, na což možná spoléhají. Znovu ale rozhodně nic neobjednám a všem doporučuji, najděte si jiný, standardní evropský e-shop a V BALANDU NEOBJEDNÁVEJTE!

  159. Objednáno a po dvou měsících mi přišlo něco co se nedá ani popsat.Koženková bunda v jiné barvě než měla být a vypadá jak nedošitá, hrůza. Kabát, který prostě vypadá příšerně ,snad hadr nebo co,katastrofa! Přišla jsem o 1666kč. Už nikdy víc. Tento e-shop by měli úplně zakázat!

  160. Hurá! Platbu jsme přijali……zboží samozřejmě nikde a pak už jen automat a stejný odpovědi, že to všechno mají v obchodních podmínách, tak nazdar

  161. koupil jsem bundu ve velikost xxl prisel neco jako bunda na stitek xxxxl ale realni je to m jen nehorsi je bunda se neda pouzivat rukave jsou vnitrni zasite dohromady tim padem ruka tam nestricite. 5 reklamace vsichni odminute dal jsem zadost u obchodni inspekce po pripade budu dat trestni oznameni.

  162. Dnes je to měsíc a pořád nic, platil jsem necelých 1000ķč do teď nic podvod a výmluvy že nejde odstoupit že jsme potvrdili podmínky

  163. Neobjednávejte! Nikdy, podvod, zaplatila jsem před 3 měsíci za šaty, nedorazily a nikdo na dotazy nereaguje…

  164. Jednoznačný podvod. Chtěl jsem odstoupit od objednávky, nejde to. Když jsem napsal, že podám trestní oznámení, tak zaplacené zboží dorazilo, Jedná se však o neskutečné „šity“, které bych si normálně nekoupil a hlavně nedal za ty požadované peníze. Vrácení zboží není možné, jen reklamace, která je o ničem. Zboží neodpovídá obrázku, je nekvalitní, nemá udávanou hodnotu. Jediná možnost je, podat podnět Policii ČR, ať si českého „prostředníka“ pěkně podají, aby mohl být trestně stíhám pro podvody velkého rozměru, což v celkovém měřítku každopádně je, jo to navíc defakto organizovaný zločin.

  165. I já se „spálil“. Sice objednané jsem zboží se spoždením obdržel, ale radost mě po rozbalení přešla. Lze použít tak na panenku, nebo plyšák. Rozdíl velikost podle jejich tabulky až 22 cm přes hrudník. Uplatnil jsem reklamaci, odpověď: „vaše reklamace se zamítá“. To si raději kupte vepřové koleno a bužírujte. Recept mohu poslat.

  166. Objednáno před měsícem a půl, dnes chtěli čelní prohlášení, tak teď s hrůzou čekám co mi přijde, objednala jsem dvoje botasky, tak uvidíme.

  167. Je to banda zlodějská peníze skasirovaly azasilka nikde ,podávám TR.oznámeni pro podvod a klamání zákazníka,naleze sem kdovíjakým pakáž a to je výsledek!!!

  168. Na lis na česnek za 1500 jsem čekal přes čtvrt roku. Je fakt dobrej, ale to samý koupíte na aliexpressu za 300 a za tři tejdny to máte doma. Zloději a podvodníci to jsou.

  169. Také jsem si naběhl a varuji každého „ruce pryč od e-shopu Balando“. Dodací lhůta neodpovídala, ale dočkal jsem se. Co je horší, velikost je oproti uvedené tabulce velikostí (XL) téměř o 20 cm přes hrudník menší. Dodané produkty (triko a polokošile) tak akorát na plyšového medvídka. Reklamaci neuznali, po urgencích mě odkázali na výrobce v Šanghaji. 1100 Kč v pr..li. Doporučuji kupte si vepřové koleno, recept rád pošlu.

  170. Dobrý den, také jsem objednala bundu,pak mi přišlo něco k vyplnění pro celní poplatek,což jsem vůbec nepochopila,když už mám uhrazeno. Takže neobjednat,no a včas si přečíst recenze a ne jako já až nyní

  171. Také jsem naletela,zakoupila jsem šaty na svatbu,kterych jsem se zatím nedočkala.A po přečtení příspěvků ani nedočkám. Vždy čtu recenze,tentokrát jsem to neudělala a vyhodila peníze!!
    Obracím se alespoň na ČOI.

  172. já si objednal trika velikosti 4XL, za 2 měsíce sice přišly, ale mini trika a po měření dle jejich tabulky velikost M.
    Reklamoval jsem je dle Balando pokynů a odpověď: reklamace byla zamítnuta z důvodu nedostačujících fotografií.
    Teď zkouším Odstoupení od smlouvy dle § 53 občanského zákoníku, alenaděje si nedělám!!!!!

  173. Objednání … Až teď recenze přečtený. No když je někdo blbej,tak je blbej …‍♀️ Tak jsem zvědavá co přijde

  174. Též jsem si objednala a stále čekám došla mi pouze zpráva že to bylo zaplaceno no ale zboží mi ještě nedorazilo a jak čtu recenze tak se bojím že už ani nedorazí jsou to zloději nedoporučuji objednávat na Balando

  175. Bohužel jsem si tyto recenze také nepřečetla včas. Objednala jsem vyvýšené záhony z netkané textilie – a již téměř tři měsíce je na sledování zásilky stav „Obdrženy informace o zásilce“. Takže jsem objednala totéž od jiné firmy a ejhle, do dvou týdnů jsou tu. Také z Číny, ale na rozdíl od těchto byly dopravci skutečně předané… Za blbost se platí a pokud se náhodou stane, že záhony přece jen dorazí, budu mít do rezervy na příští rok.

  176. Tak já pako se nechala taky nalákat a nezkontrolovala jsem si nic o firmě….peníze v tahu a zboží nikde..ach jo..asi nic nepomůže ,ani stížnost na ČOI..když se stále firma objevuje na netu a ví se o ni??!!
    2022.-13.5.pátek ..je to jasné ..

  177. Teď už je referencí plný internet naštěstí. Já jsem těmto zlodějům neprozřetelně zaplatila v době, kdy spustili doménu, lego pro syna k narozeninám jsme nikdy neviděli, přišli jsme o 1800 Kč 🙁 Co je to za zákony, že doteď dál věřejně kradou?!

  178. Také jsem naletěla! Jejich reklama pořad mí naskakovala na Facebooku a tak jsem si objednala hezké riflové kalhoty, ihned jsem je i zaplatila. Teď mi každý den chodí e-maily ,že nemohou vyřídit mojí objednávku ,protože není uhrazená. Teď jsem si zjistila, že není ani telefonní kontakt !!! Tak že jsou to zlodějove a klidně dál šiří svojí reklamu a oblbují lidi!!!
    Volám na ČOI…

  179. Zdravím, všechny podvedený. Na Facebooku, jsem Karel becka. Chci na ně dát Tresné oznámení. Jestli se chtě přidat, tak mi napište na Facebooku.

  180. Tvl, já se fakt nato vyseru. Tohle fakt není normální! Člověk chodí do práce jak kokot. Pak se najde svině! Tohle já nenechám!!!

  181. Na svoji objednávku čekám více jak 45 pracovních dní a zásilka nikde. Také dcera má objednávku a nic. Sprosti podvodníci.

  182. Škoda, že jsem si recenze nepřečetla předem. Zboží samozřejmě zaplaceno, údajně připraveno k odeslání. V rámci SMS po mně požadují informace o materiálu objednaného zboží, zaslání objednávky, faktury, dokladu o úhradě.. Formulář který chtějí vyplnit stále hlásí chyby a nelze ho odeslat. Takže zboží nejspíš nedorazí. Zkouším reklamovat, ale asi je to bezpředmětné. Naštěstí šlo „jen“ o 550,- Kč…

  183. Objednal jsem dřív než si přečetl recenze, velká chyba, čekám už druhý měsíc a nic. Pokud někdo ví o tom, že se jejich praktiky nahlásily na policii, přidám se též k hromadné žalobě.

  184. Zbozi nelze vratit bez udani duvodu. Neustale chteji vyplnovat reklamacni formular a fotky. Samy blabla, samy bleble, ale prachy nikde. Klasicky podvodny web. Dokonce maji falesnou i znacku eshop roku. Tady pomuzou jedine hackeri

  185. Tento obchod nikdy více. Zaslali mi vestu, která neodpovídala velikostí dle jejich tabulek.
    Po odeslání reklamace a nafocení zboží, jak žádali, mi byla reklamace zamítnuta. I přesto, že mají v obchodních podmínkách, že “ 5.1. Provozovatel se zavazuje řešit reklamace svých služeb (nedodání zboží, prodleva s dodáním zboží či dodání jiného zboží)“. Dle mého názoru jsem dostala jiné zboží než jsem si objednala. NEOBJEDNÁVAT !!!

  186. Objednala jsem a lituji toho. NIKDY VÍC!!!!
    Zboží dorazilo po cca měsíci, ve špatných rozměrech, nelze vrátit. Reklamace neuznána i přes splnění všech jejich podmínek (dodání fotek s metrem, že rozměr je o 10 cm užší i kratší než uvádějí). Je to hrůza pouze okrádají zákazníky!!!!!

  187. Bohužel jsem neprocetla recenze, s přišla nejspíš také o peníze. Platba potvrzena před 2 měsíci, balíček nikde a 1200,- nejspíš v p…..
    Moje hloupost. Mrzí mě, že v našem právním systému našel někdo zase díru. M.

  188. Dobry den, objednala jsem zbozi a ihned zaplatila. A ted marne cekam. Dostavam jen maily, ze jsem nezaplatila….
    Hruza! Da se s tim neco udelat?
    LJ

  189. Lživé jednání, neúplné informace na jejich stránkách, žádné informace o rychlosti dodání, neplatí se za dopravu (je to líbivé, ale divné). Jsem pro spojit hlavy dohromady a dát hromadnou žalobu. (ještě mají pro reklamace zřízený nějaký údajný box ve Spojených arabských emirátech, takže podle jejich emailu reklamujete na vlastní riziko)
    Neměl by být problém to kvalitně sepsat a shromáždit lidi, kdo se připojí. Mám na mysli sepsat pár vět a jména nás, kteří jsme obchodovali jako s běžnými a pravými prodejci na internetu. M.

  190. Objednala jsem si na Balando, zaplatila předem objednávku a teprve potom jsem s hrůznou zjistila, že jsou na tento e-shop samé negativní komentáře. Ihned jsem e-mailem objednávku zrušila a žádala vrácení platby. Po pravdě jsem ani moc nepočítala s tím, že se mi peníze vrátí. K mému překvapení, druhý den přišla odpověď a do týdne jsem měla peníze zpět na účtu. Takže za mě, vše proběhlo v naprosté spokojenosti

  191. Já objednala plavky a dnes mi přišlo že česka pošta čeká na zásilku a že to půjde přes celní úřad že mám zadat kód z smsky co mi poslali.Nechapu proč bych měla platit nějaké clo

  192. Rozhodně NEOBJEDNÁVEJTE, je to banda podvodníků, moje hloupost, že jsem dříve nezjistila informace o obchodě . Obchodní podmínky, kterými se ohánějí jsou naprosto nepřijatelné. Důrazně varuji před nákupy z tohoto e – shopu.
    Obrátím se také na ČOI, jen se obávám, že nepochodím. S těmito obchodními podmínkami jsem bohužel, souhlasila tím, že jsem zboží objednala.

  193. Objednala jsem si moc hezkou sukni – alespoň na obrázku za necelých 1.800,-Kč. Lesklou, plisovanou, 100cm dlouhou …….. Po dvou měsících dorazila krátká, úpletová, nehezká věc. Jsem naštvaná. Chci ji reklamovat a chci vrátit peníze. Tady si už nikdy nic neobjednám.

  194. ano, podobná situace – když balíček nešel, chtěla jsem odstoupit od smlouvy, tvrdili, že to nejde – mám 6 mailů, v každém idiotičtější odpověď než v tom předchozím. a vrcholem je, že mi přišel mail z české pošty, že mi přišel balíček z Číny, který je třeba proclít. Celou dobu jsem byla přesvědčena, že nakupuji od české firmy, tzn., zboží jde z česka. takže čekám, až to Česká pošta proclí a doručí. Kolik zaplatím případně za clo a celní poplatky – za zastupování Českou poštou před celním úřadem. Pak všechny ty maily posbírám a pošlu na Českou obchodní inspekci.

  195. Tez za me spatna zkusenost, bohuzel jsem si nevsimla, ze jde zbozi z Ciny. Na zbozi cekam od 8.6. Nikdy vice.

  196. Hajzlové to jsou. Už nikdy více. Na e shopů píší záruka spokojenosti a vracení peněz. Není to pravda. Uvažují o nahlášení na ČOI nebo na policii

  197. Objednavka 1.5.2022 na základě reklamy na FCB, konec července 2022 – zboží stále nemám. E-shop má jen samé výmluvy, peníze nevrátí. Nechápu, že naše úřady nejsou schopny takovému jednáni zabránit. Opět se jde na ruku zlodějům.

  198. Dobrý den, tak i já, která dává pozor jsem naletěla a 700 kč je pryč. Zaráží mě, že naše ČOI a ostatní instituce o tom ví tak dlouho a nic s tím nedělá

  199. Mně sice zboží dorazilo, ale nesedělo, proto jsem se pídila po adrese, na kterou zboží můžu odeslat „zdarma“, jak na svých stránkách avizují. Proběhlo již několik mailů, ale adresu jsem se nedověděla, odesílají jen dopředu sepsané robotické odpovědi, kde je mmch, že odstoupení od smlouvy nelze řešit s něma, a opakovaně ať vyplním reklamační formulář. Proč bych se do toho měla pouštět, když nevím stále kam a za kolik bych to musela nakonec posílat??? Na Balando nakoupí člověk jednou a už nikdy více, smutné.

  200. Nedoporučuji taky stále už druhý měsíc čekám na objednávku za 1200 ….Kč a zboží nikde už si tu nic neobednam ….dárek k narozeninám stidte se ….kdyby by jste aspoň vrátily peníze když zboží nikde …..

  201. Jsou to podvodníci zaplatila jsem boty před půl rokem a stále zásilka nedorazila. Poslat na ně Českou obchodní inspekci..jinak to už není možné…

  202. 10.6.2022 jsem si objednala boty.Nyni je konec srpna a nic mi nepřišlo.Jak je toto vůbec možné ? Nemůžeme přece jen čekat!

  203. Poté co jsem si objednala a zaplatila. Jsem si přečetla recenze vím, že pozdě. Ale ihned jsem reagovala na e-mail o přijetí platby aniž bych čekala zda mi něco přijde nebo ne. Napsala jsem jim , že kdybych věděla dříve, že to jsou podvodníci nic od nich nekoupím a poprosila je , alespoň o jednu věc, ze dvou věcí co jsem objednala, jelikož to bylo pro dítě. Pomohlo to, nakonec jsem do 2 měsíců dostala oba dva balíčky.

  204. Číslo mobilní, vaší stráky neexistuje,spojíme se z Českou Obchodní Inspekci
    Jankovská Lucie

  205. Rozhodně dále zveřejníme , že se tu jedná o podvod.
    NENAKUPUJTE u tohoto webu .
    Jankovská Lucie

  206. Mám velký problém! Platba odeslána , 27.9.potvrzen bankou převod a stále upozornění,že nezaplacení, opakují, už jsem zde nechala zprávu řeším přes ČOI Jankovská Lucie

  207. Objednala jsem, hodinky za 337kč.objednavka neprišla! Prošlo už 2 měsíce a nic. Jsou to podvodnici! Podívala jsem se e-mailem platba byla přijata, a nic. Neobjednavejte nic na Balando jsou to podvodníci!

  208. Sice jsem zboží obdržel, ale kvalita strašná . Košile jako z igelitu a velikost o dvě čísla menší.
    Vrácení nemožné. Zlodějská pakáž.

  209. Nevěšte hlavu, já to také vzdala, když mi tři měsíce zboží nedorazilo a k mému velkému překvapení mi vánoční šaty objednané v září dorazily v únoru po vánocích 🙂

  210. V dubnu objednan klobou pro dceru. Zasilka do ted nedorazila, podle T&T se ztratila nekde v Polsku. Balando absolutne nereaguje na reklamace. Jaka koliv domluva neni mozna.

    Dobre si rozmyslete co u nich objednavate… prava se clovek nedomuze.

    Za me se jedna o jeden velky podvod a jsou to zlodeji a lhari.

  211. No bomba. Provedla jsem platbu on-line a podle recenzí jsem zjistila že už asi neuvidím ani peníze a a ani zboží. Moje hloupost,že jsem se nejdřív nepodívala na recenze.

  212. Já blbec nepřečetla recenze a objednala zboží za 1500kc.A moje mamka dnes za 1000kc tak to je vážně super.Doufam,že alespoň dostanu peníze zpět

  213. Jsem na vozíčku, takže bylo pro mme super pohodlně nakoupit vnučce dárky k svátku a vánocům . Čekám 2 měsíce. Chodí pouze odpovědi, že si mám balíček dohledat, nebo že na dodání mají až 365 dnů. Nakupuji na různých e-schopech již asi 10 let, ale (omlouvám se) s takovými hajzly jsem se ještě nedsetkala. Přišla jsem o peníze. Dávejte si pozor. Balando NEDOPORUČUJI.

  214. Dobrý den
    chtěla bych se někoho z vás zeptat , za jak dlouho a nebo jestli vůbec vám dorazilo zboží ze stránky balando . jelikož čekám už 2 měsíce od zaplacení a stále nic , tak jsem to nahlásila na policii . policie to ale bude řešit až bude více lidí kteří stále zboží neobdrželi. proto vás chci poprosit kdo můžete tak se připojte ať se to řeší . děkuji

    • Take cekam neco pres dva mesice stale zasilaji jen automaticke odpovedi , celni rizeni nelze vyplnit, protoze nelze dopsat material !

  215. take sem zboží nedostala podvodníci cekam uz 2 měsíce a nic cislo si tam dali které neexistuje podvodníci

  216. Tato společnost je naprostý podvod, nechápu, jak se lidé neorganizovali a nedali je k soudu.
    Podvedli mě a věřím, že stovky dalších lidí, jak jsme prostředníci, ale zaplatíte nám a zboží nikdy neuvidíte a obviňujete českou poštu nebo čínskou továrnu.. Jaká sranda, tohle by se mělo zakázat a měli by být nesl za to odpovědnost.
    Nereagují na e-maily a chovají se bláznivě.Objednal jsem v březnu a od té doby mi nepřišlo, co jsem si objednal, ani vrácení peněz, ani neočekávám, protože jsou podvodné!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno